Les info

Opbouw van de les


De zaal gaat altijd iets eerder open zodat als je aankomt je even kunt 'landen'. Je kunt alvast indansen of even lekker zitten of liggen. Matjes en kussens zijn aanwezig.


Het is prettig om laagjes-kleding te dragen zodat je het niet te warm of te koud krijgt. Je kunt op blote voeten, met (antislip)sokken/sloffen of op flexibele sportschoenen dansen. Kijk wat bij je past en wat prettig zit en beweegt. Daarnaast is het fijn om een flesje water mee te nemen zodat je af en toe iets kunt drinken.


We starten meestal in een kring waarbij ik iets vertel over het onderwerp van de les.

Aansluitend starten we met een korte mindfulness oefening bijvoorbeeld een ademhalingsoefening of een meditatie. Vervolgens zoeken we een plek in de ruimte en start ik de muziek.


We starten met aandacht voor het lichaam en warmen langzaam op. We versnellen de beweging en dansen naar een hoogtepunt toe waarna we aansluitend terugkeren naar een stiltepunt.

We versnellen, vertragen, we dansen het thema van die avond op verschillende ritmes in de muziek en met verschillende oefeningen. Soms dans je op jezelf, soms met een partner, soms met de hele groep.


Aan het eind van de dans ronden we af met een korte mindfulness oefening.

We sluiten af in een kring waarbij er gelegenheid is om je ervaringen te delen.

Voor wie zijn de lessen bestemd?


Daar kan ik kort over zijn.. iedereen kan natuurlijk bewegen en dansen!


Ik hoor nog wel eens mensen zeggen 'ik kan niet dansen' of 'ik heb geen ritme gevoel'. Dat is echt alleen maar een gedachte in je hoofd. Iedereen kan bewegen en de muziek volgen, ongeacht leeftijd, sekse, gewicht, ervaring of (fysieke) beperkingen.


Als beginnende danser heb je vaak een aantal lessen nodig om goed te kunnen ervaren of deze vorm van dans bij jou past. In het begin kun je nog erg met je gedachten bezig zijn en of je het bijvoorbeeld wel goed doet. Na een aantal keer zul je zien dat je je steeds meer aan de beweging over kunt geven, vrijer wordt in je dans en in je lichaam. Ik nodig je dan ook van harte uit om het gewoon een aantal keer uit te proberen.


Open in Beweging | Corrie Drijver Meerburgerstraat 4 2314 AX Leiden | T 06 423 00 472 | E info@corriedrijver.nl | Facebook

Copyright  ©  All Rights Reserved