Corrie Drijver

Wie ben ik?

"Ik neem je mee op reis..

Zonder veel woorden neem ik je mee naar daar waar het stroomt,

naar daar waar de beweging begint.

Ik neem je mee op reis..

Moeiteloos, speels en vrij, in dans, beweging en verstilling."

Reizen

Het was ooit mijn droom om verre reizen te maken en de wereld over te trekken met zo min mogelijk bagage. Nieuwsgierig naar nieuwe bestemmingen.


Misschien was die droom wel typerend voor wie ik ben. Ik hou van veel verschillende dingen. Heb veel landen gezien en veel verschillende banen gehad.


Ooit ben ik gestart in de reiswereld om die reiskriebels te onderzoeken. Aansluitend ben ik Personeel & Arbeid gaan studeren en heb zo'n 12 jaar als HRM-manager gewerkt.


In mijn laatste baan als personeelsmanager, bij toenmalige werkgever De Baak, ben ik steeds meer de mens-kant en mijn rol daarbij als begeleider en coach, van mezelf gaan ontdekken.


Na zoveel jaar als HRM-manager gewerkt te hebben, begon het weer te kriebelen. Het werk was het niet meer voor mij maar ik wist ook niet wat ik dan wel wilde. Ik besloot na veel twijfelen en 'ja/nee-gedoe' mijn baan op te zeggen en een periode thuis bij de kinderen te blijven.

Wat een verandering was dat maar ook heel fijn om zo drastisch het roer om te kunnen gooien, meer van de kinderen mee te mogen maken.


De dans

Tegelijkertijd besloot ik de driejarige opleiding van het Itip te gaan doen. Een heel persoonlijk traject waar je jezelf op een nieuwe manier leert kennen. In één van de weekends werd een dansworkshop gegeven. Het gaf mij het gevoel dat ik thuiskwam. Waarom had ik zoveel jaar niet meer gedanst? Ik kon er niet meer mee stoppen. Thuisgekomen heb ik me gelijk opgegeven bij een dansgroep in Leiden. 

Sindsdien dans ik wekelijks, weekends, weken, heerlijk. Voor de dans ga ik door weer en wind er op uit.


Dromen en Mindfulness

Ook de opleidingen van het Itip blijven me steeds weer boeien. Ik heb bij hen de Dromenopleiding (2011)  en de Mindfulness Trainers Opleiding (2014) gevolgd.


En toen..

Begon het opnieuw te kriebelen. Eind 2014 besloot ik dat het tijd was om al mijn ervaring op het gebied van begeleiden, mindfulness en dans met elkaar te combineren tot de dansmeditatie avonden die ik vanaf januari 2015 ben gaan geven.


Open Floor

Begin 2015 kreeg ik te horen dat ik was toegelaten voor de eerste Open Floor Teacher Training die in mei 2015 van start ging. In december 2016 heb ik de opleiding met succes afgerond. Open Floor (zie ook de aparte pagina) is een internationale organisatie met veel ervaren leraren op het gebied van bewust bewegen en dans.


Een nieuwe spannende reis van lesgeven brak aan.


En verder..

Naast het werken met groepen vind ik verdieping in het individueel begeleiden van mensen. Ooit al opgeleid als personal coach volgde ik aanvullend in 2017 een module DansCoaching van de Opleiding DansCoaching. De combinatie van coachingsgesprek en het (fysiek) in beweging brengen van de coachingsvraag staan hierbij centraal.


In februari 2020 heb ik de training 'Heart of Ecstatic Dance' afgerond. Een opleiding gericht op het organiseren en faciliteren van Ecstatic Dance Events.


Naast alle dansactiviteiten ben ik al decennialang een enthousiast yoga liefhebber en heb ik in november 2021 met succes de tweejarige docentenopleiding van de Do-In Academy afgerond.