Dans info

De zaal gaat altijd iets eerder open zodat als je aankomt je even kunt 'landen'. Je kunt alvast indansen of even zitten of liggen. I.v.m de Corona restricties zijn er geen matjes of kussens aanwezig maar je kunt die, als je dat prettig vindt, zelf meenemen. Op de dansvloer praten we in principe niet. Kijk of je kunt 'praten' in lichaamstaal, in beweging, in dans.


Het is prettig om laagjes-kleding te dragen zodat je het niet te warm of te koud krijgt. Je kunt op blote voeten, met (antislip)sokken/sloffen of op flexibele sportschoenen dansen. Kijk wat bij je past en wat prettig zit en beweegt. Daarnaast is het fijn om een flesje water mee te nemen zodat je af en toe iets kunt drinken.


Deze vorm van dans nodigt uit om je bewust(er) te worden van dat wat er in jou wil bewegen. Te voelen waar het vast, vloeiend of juist vrij beweegt. Te voelen waar je grenzen liggen qua bewegen en energie.  Langs deze weg wil ik je er op wijzen dat je zelf verantwoordelijk blijft voor je dans. Als je te maken hebt met een fysieke beperking of blessure geef dat dan vooraf aan de les even aan mij door.


We starten in een kring waarbij ik iets vertel over het thema.

Vervolgens zal ik je vragen een plek in de ruimte in te nemen en start ik de muziek. In de (start van de) dans zal ik je vragen opmerkzaam te zijn, bewust te worden wat er door je heen beweegt, je adem te ervaren, je lichaam te ervaren. Om vervolgens langzaam in beweging te komen. 


We versnellen de beweging en dansen naar een hoogtepunt toe waarna we aansluitend terugkeren naar een stiltepunt. We versnellen, vertragen, we dansen het thema van die avond op verschillende ritmes in de muziek en met verschillende oefeningen. Soms dans je op jezelf, soms met een partner, soms met de hele groep.


Aan het eind van de dans ronden we af in vertraging. We sluiten af in een kring waarbij er gelegenheid is om je ervaringen te delen.

Voor wie is de dans bestemd?


Daar kan ik kort over zijn.. iedereen kan natuurlijk bewegen en dansen!


Ik hoor nog wel eens mensen zeggen 'ik kan niet dansen' of 'ik heb geen ritme gevoel'. Dat is echt alleen maar een gedachte in je hoofd. Iedereen kan bewegen en de muziek volgen, ongeacht leeftijd, sekse, gewicht, ervaring of (fysieke) beperkingen.


Als beginnende danser heb je misschien een aantal keer en nodig om goed te kunnen ervaren of deze vorm bij jou past. In het begin kun je nog erg met je gedachten bezig zijn en of je het bijvoorbeeld wel goed doet. Na een aantal keer zul je zien dat je je steeds meer aan de beweging over kunt geven, vrijer wordt in je dans en in je lichaam. Ik nodig je dan ook van harte uit om het gewoon een aantal keer uit te proberen.Ervaringen van dansers..


Corrie geeft je een zachte uitnodiging om je lichaam, je beweging, te ontdekken op de dansvloer. Door niet te sturend de lessen te geven, voel ik me vrij mij authentiek te bewegen maar toch ook nieuwe grenzen op te zoeken. De muziek keuze is afwisselend, apart, vernieuwend en vind ik persoonlijk fijn verrassend. Dansen verandert me, steeds weer, meer naar "mij". (Angela, Noordwijk)


De eerste stap zetten was spannend maar wat ben ik blij dat ik ben gekomen. Corrie, wat straal jij een rust uit. De tijd staat even stil, niets meer moeten en vrij mogen dansen in een hele fijne, veilige omgeving.

(Iris, Oegstgeest)


De dansles ervaar ik als heel bijzonder, ik vind het heel fijn om mezelf heel vrij te voelen in mijn bewegingen tijdens het dansen. En waarin ik ook de uitnodiging voel door de sfeer die Corrie weet te scheppen om dicht bij mezelf te blijven en te ervaren wat ervan binnenuit bewogen en gevoeld mag worden. Ik ervaar het ook als heel ontspannend en kan merken dat ik meer uit mijn hoofd kan komen.  De muziek die gedraaid wordt vind ik elke keer weer mooi om te horen en kan ik erg van genieten, vaak bijzondere muziek en heel divers en mooi op elkaar afgestemd. (Pia, Leiden)


Het dansen bij Corrie is grandioos op de eerste plaats natuurlijk omdat ze precies de muziek draait waar ik van hou, muziek uit alle windstreken met interessante ritmes en mooie melodieën. Elke week verheug ik me bij voorbaat al op haar gloedvolle muziek van bijna elk genre. Telkens laat ik me graag uitnodigen tot expressieve bewegingen in lijn met de emotie in haar muziek. Het mooie is dat vrij bewegen wordt aangemoedigd: er is geen goede of foute manier van dansen. We dansen geheel zonder pasjes en meestal ieder voor zich. Maar bijna elke avond nodigt Corrie ons wel een keer uit om met een partner samen tot expressie te komen. Het hoeft niet, maar vaak is het leuk om gevolg te geven aan deze uitnodiging. Ook al voelt het in het begin wat ongemakkelijk het geeft mij altijd extra plezier in het dansen. Daarna gaat ieder weer vrij en blij verder met haar of zijn eigen dans, ingetogen of ongebreideld, naar hartelust. (Hein, Leiden)